ATELIER K





A piece of wall 



︎                        ︎

The site for the visitor center is at the corner of an L shaped road. While the traffic will come from both sides, the traditional plaza that is built in front of the park gate should be protected by means of architecture. Therefore, a wall works as a boundary between the city and the yard rested inside, along which a roof implies the park's entry. The building's linear shape strengthened the small hill behind it while creating a dialogue between the history of the site, which used to be a part of the city wall of the Ming dynasty.



COLLABORATOR


Boxia Wang

︎ ︎

 


STATUS

commision



200sqm


The wall becomes a mediator between three scales: the city, the plaza, and the trail.




site plan
The project aims to exploit the potential of pure geometry by the volumetric arrangement of the complex in site contaminated with organic lines  



Plan


Elevation and Sections

Trail to the park
  Along the wall

In / Out of the Office

 APRIL 2020

ARCHITECTURE

︎          ︎